ACTUALITATE

Astăzi sunt 10 ani de la puternicul incendiu care a distrus turnul Bisericii Evanghelice Bistrița. Rugăciune ecumenică de comemorare

Simbol de necontestat al orașului, Biserica Evanghelică Bistrița a fost afectată, în decursul existenței acesteia, de mai multe incendii puternice. Ultimul dintre acestea, produs  la 11 iunie 2008, a distrus partea superioară a turnului care se înălța deasupra urbei la 76 de metri. Ulterior nefericitului eveniment, turnul a fost refăcut, iar în interior au fost montate, în toamna anului 2009, trei clopote din bronz, turnate în Germania. În anul 2012, în turnul Bisericii Evanghelice Bistrița a fost montat un lift care transportă turiștii pe o platformă situată la aproximativ 60 de metri, de unde pot admira orașului și împrejurimile acestuia.

Astăzi, la 10 ani de la nefericitul eveniment, la Biserica Evanghelică Bistrița va avea loc o rugăciune ecumenică de comemorare. Aceasta va începe la ora 19,30, aceeași oră la care, în urmă cu 10 ani, au izbucnit flăcările care au mistuit turnul și au ținut cu sufletul la gură miile de bistrițeni.

Foto: evz.ro