10 candidați pentru Cotroceni

Perioada de depunere a candidaturilor la Biroul Electorat Central s-a încheiat aseară. Cei care doresc să devină președinte al României și au strâns cel puțin 200 000 de semnături și-au depus candidaturile, o parte dintre acestea fiind validate de BEC, altele așteptând să fie validate în cursul zilei de astăzi.

Din câte se pare, până în acest moment, la alegerile prezidențiale din noiembrie vom avea 10 candidați. Aceștia sunt următorii:

Klaus Iohannis (PNL)

Viorica Dăncilă (PSD)

Dan Barna – Alianța USR-PLUS

Mircea Diaconu – ALDE și Pro Romania

Theodor Paleologu – PMP

Kelemen Hunor – UDMR

Ramona Ioana Bruynssels – Partidul Puterii Umaniste

Cătălin Ivan – Alternativa pentru Demnitate Naţională

Alexandru Cumpănașu – independent

Viorel Cataramă – Dreapta Liberală

Candidatura lui Miron Cozma a fost respinsă de BEC deoarece majoritatea semnăturilor erau fotocopiate. Și candidatura lui Viorel Cataramă a fost inițial respinsă, dar în urma unei contestații, BEC a reanalizat lista semnăturilor și a admis, în cele din urmă, candidatura acestuia.

Liviu Pleșoianu, Cătălin Berenghi și Claudiu Crăciun au anunțat că nu au reușit să strângă  numărul necesar de semnături (200 000), pentru a-și depune candidaturile, în timp ce Florentin Pandele a declarat că renunță la depunearea candidaturii.

Campania electorală începe pe 12 octombrie, cele două tururi de scrutin desfășurându-se îm 10 și 24 noiembrie. Românii din străinătate pot vota în primul tur între 8 si 10 noiembrie, iar în turul doi între 22 si 24 noiembrie.

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.