,,100 de icoane – 100 de ani” la Rodna

Joi 10 mai 2018 , la Muzeul Etnografic și al Mineritului Rodna a avut loc vernisajul expoziției de pictură pe sticla ,,100 de icoane – 100 de ani” pictor Mihai Cherecheș și lansare de carte ,,Rodna – Ghid turistic” a scriitorului local Cornel Filip Domide.
Acțiunea s-a desfășurat într-o ambianță plăcută, au fost prezenți oameni de cultură și artă, preoți, cadre didactice, precum și localnici iubitori de artă și frumos.

Expoziția s-a bucurat de un mare succes, impresionând și încântând prin numărul mare de icoane, frumusețea lor conferind o încărcătură sufletească aparte. Potrivit descrierii și prezentării muzeografului Grapini Floare cei prezenți au putut afla mai multe detalii despre începuturile și originea picturii din Transilvania, și mai ales specifică zonei Nicula. Artistul participă la mai multe expoziții în țară și străinătate, dintre care amintim : Salonul de Artă Naivă de la Arad, 1978 și tot în acest an participă la o expoziție de pictură naivă românească în Suedia, apoi la expoziții în Germania – Munchen 1981.
În anul 1988 participă la o tabără de pictură naivă în Trewbnie – Iugoslavia .
Are picturi în colecții atât în țară, cât și în străinătate : SUA, Suedia, Germania, Franta, Japonia, Slovenia.

Expoziția a fost întregită de lansarea cărții Rodna – Ghid Turistic a scriitorului Cornel Filip Domide, care este un punct de reper în ajutorul celor care vizitează localitatea și împrejurimile.
Această expoziție a fost dedicată ,,Centenarului Marii Uniri”.
Expoziția va rămâne deschisă publicului larg până la data de 10 iunie 2018.

Fotografia postată de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.