ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

14 medici români s-au dus în Italia, ca să-și ajute colegii în lupta cu noul coronavirus

O echipă de medici și asistenți medicali români va lucra de marți, 7 aprilie, împreună cu personal medical italian, pentru combaterea epidemiei COVID-19.

Potrivit unui comunicat al MApN, o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a dus la Milano o echipă formată din medici și asistenți medicali români.

Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu 4 medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, aeronava a făcut o escală pentru a îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a transmis și premierul Ludovic Orban, potrivit unui comunicat al Guvernului.