ECONOMIC

150 mil euro pentru legătura Oradea-Autostrada Transilvania

Lucrările de amenajare a viitoarei şosele cu patru benzi care va lega Oradea de Autostrada Transilvania, pornind din sensul giratoriu de la intersecţia centurii cu Calea Sântandreiului, au fost scoase la licitaţie internaţională la un preţ de 719,6 milioane lei.

“Având în vedere valoarea mare a licitaţiei, anunţul va apărea şi în jurnalul Uniunii Europene. Termenul de depunere a ofertelor este 3 aprilie 2020. Sper ca CNAIR să adjudece cât mai rapid posibil licitaţia, în aşa fel încât să se poată face proiectul tehnic, iar primele lucrări la podul peste Crişul Repede şi la pasaje să poată începe la sfârşitul acestui an.S-a publicat azi anunțul de licitație pentru legătura pe patru benzi între Oradea și autostrada Transilvania. Având în vedere valoarea mare a licitației, anunțul va apărea și în jurnalul Uniunii Europene. Termenul de depunere a ofertelor este 3 aprilie 2020. Sper ca CNAIR să adjudece cât mai rapid posibil licitația, în așa fel încât să se poată face proiectul tehnic iar primele lucrări la podul peste Crișul Repede și la pasaje să poată începe spre finalul acestui an. Mulțumesc partenerilor din Ministerul Transporturilor și CNAIR pentru că am ajuns în această fază avansată a proiectului.

Drumul va lega Centura Oradea (Girație Calea Sântandrei) cu autostrada A3 în dreptul comunei Biharia și va avea o lungime de 18,96 km, cu 12 poduri și pasaje, 3 noduri rutiere. Valoarea totală a proiectului este de 719.503.130 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Durata proiectului: 48 luni.”, a anunţat, joi, primarul Ilie Bolojan, pe Facebook.