LIFESTYLE

1500 de puieți au fost plantați de către Romsilva

Angajații de la Direcția Silvică Brăila și Ocolul Silvic Ianca, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, au plantat 1.500 de puieți de frasin și salcâm în perimetrul Dropia în cadrul unei acțiuni de plantare în completări.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este parte a campaniei naționale de împădurire O padure cat o tara derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub înaltul patronaj al Președinției României.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va planta ‼️aproape 19 milioane de puieți forestieri în cadrul campaniei de împăduriri de primăvară și va regenera 8.998 hectare fond forestier, din care 6.054 hectare prin regenerări naturale și 2.944 hectare prin regenerări artificiale.

Programul din acest an de regenerare a pădurilor de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva prevede lucrări de regenerare pe 12.531 hectare fond forestier în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, cu o investiție de 199,2 milioane lei.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat în ultimii șapte ani 111.554 hectare fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 200 milioane de puieți forestieri.