16 ha vor fi amenajate pentru construcția unei baze sportive și Aqua Park la Cluj-Napoca

În cadrul ședinței extraordinare de ieri (miercuri 28.02.2018) a Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, primarul Emil Boc alături de viceprimarul Dan Tarcea și echipa executivă, au propus un nou proiect major de investiții pe care Primăria municipiului Cluj-Napoca îl susține și care cuprinde 2 obiective importante pentru Cluj: realizarea unui Aqua Park și realizarea unei baze sportive de performanță pentru fotbal, în zona actualei Bazei sportive Gheorgheni.

Din cele 16 hectare, o suprafață de aproximativ 12 hectare poate fi alocată construirii unui Aqua Park cu dotări moderne, iar pe restul suprafeței de 4 hectare avem în vedere amenajarea unei baze sportive pentru performanță, pentru fotbal, pentru U Cluj, dar și celelalte echipe care au performanță. În privința noii baze sportive, se pornește de la premisa că cea mai importantă datorie față de sport, a autorităților locale, este să creeze infrastructură sportivă. Acum, la Cluj-Napoca, se pot vedea un stadion și o sală polivalentă la standarde europene, dar trebuie create mai multe baze sportive pentru a susține sportul de performanță în orașul de pe Someșul Mic.

De asemenea, primarul Emil Boc subliniază că această bază sportivă poate fi realizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca, de la bugetul local al orașului.

Partea care ține de realizarea Aqua Park-ului presupune costuri mult mai mari, care pot ajunge 30 milioane euro. Proiectul cuprinde două zone de bazine, la interior și exterior, cu cel puțin două bazine de dimensiuni mari, variate tobogane, spa, spațiu pentru copii cu bazine adaptate pentru cei de vârste mici, locuri de joacă special amenajate etc. Viziunea preliminară a municipalității este să se realizeze acest proiect în parteneriat cu o firmă privată, care să fie selecționată în baza procedurilor de achiziție publică, municipalitatea urmând să concesioneze terenul stabilit către firma privată selectată transparent.

Astfel, următorii pași necesari în vederea construirii acestor două obiective de infrastructură în zona Bazei sportive Gheorgheni sunt realizarea unor studii (fezabilitate, oportunitate) și a unui masterplan, în baza cărora autoritatea locală să poată realiza parteneriatul cu un investitor pregătit să dezvolte proiectul pentru Aqua Park, acesta fiind un proiect pe care mulți clujeni îl așteaptă.

 

 

sursa foto: facebook Emil Boc

Recommended For You

1 Comment

  1. Dar la spitale nu se gandeste nimeni? Arata de toata jena in Cluj si nu numai. E chiar de tot rahatul. Se investeste in tot felul de lucruri pentru relaxare si care aduc bani. Dar cand ajungi in spitale si vezi cum arata….ramai prost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.