18 ani de la atentatele teroriste ce au lovit Statele Unite ale Americii

Astăzi, Statele Unite ale Americii comemorează 18 ani de la atentate teroriste din 11 septembrie 2001, când două avioane de pasageri, deturnate de teroriști, au lovit turnurile gemene World Trade Center din New York. În urma impactului, turnurile s-au prăbușit și aproape 3000 de persoane și-au pierdut viața, inclusiv  cinci persoane de origine română. Alt avion deturnat de teroriști a lovit Pentagonul, iar al patrulea s-a prăbușit peste un câmp din Pennsylvania, după ce pasagerii se pare că s-ar fi luptat cu atacatorii.

Revendicate de gruparea teroristă Al-Qaida, atentatele din 11 septembrie 2011 au dus la declanșarea războiului global împotriva terorismului. În primul rând, SUA și aliații au inițiat războiul din Afganistan, țară arabă considerată fieful teroriștilor. Cu toate acestea, atentatele teroriste s-au înmulțit în ultimii ani în Europa, mari metropole de pe bătrânul continent fiind confruntate cu atentate terorise soldate cu victime omenești. În același timp, talibanii nu au putut fi înfrânți în Afganistan, iar SUA se vede nevoită să se așeze cu aceștia la masa negocierilor.

Pe locul celor două turnuri gemene distruse  în atentatul terorist din 11 septembrie 2001, din anul 2014 se înaltă Turnul ,,One World Trade Center” din New York, cunoscut și sub numele de ,,Freedom Tower”, înalt de 546, 2 metri și 104 etaje, ce a costat statul american aproximativ 3,9 miliarde de dolari.

Sursă foto: Adevărul.ro

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.