DIN TRANSILVANIA

20 de medici din Bistriţa au primit apartamente construite cu fonduri ANL

Un număr de 18 medici tineri care lucrează la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și doi care lucrează în mediul privat au primit marți, 16 aprilie 2019, cheile de la noile apartamente construite prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) pentru tinerii specialiști din sănătate. Blocul a fost ridicat de firma Record Bistrița cu peste trei milioane de lei.

“Astăzi am avut bucuria de a înmâna cheile noilor apartamente ANL pentru tinerii specialiști din sănătate, veniți să facă din Spitalul Județean de Urgență Bistrița un etalon pentru sistemul medical din România!

Doar în ultimul an, în urma investițiilor Consiliului Județean și ale Guvernului în Spitalul Județean, la Bistrița au venit 39 de tineri medici specialiști, mare parte dintre ei cu specializări la clinici de top din străinătate.

Mă bucur că acest proiect pilot al Agenției Naționale pentru Locuințe este un succes la Bistrița și vreau să știți că avem în plan construcția unui nou bloc pentru tinerii medici, în aceeași locație de pe Strada Prundului din Municipiul Bistrița!”,  a declarat președintele consiliului județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.