Uncategorized

SUPERCUPA EUROPEI: Concitadinele Real și Atletico se înfruntă în această seară la Tallinn

de Mihai Sărmășan

Cu câteva zile înaintea începerii campionatului spaniol se va disputa în această seară de la ora 22:00 Supercupa UEFA. Meciul se va disputa în Estonia la Tallinn.  Arbitrul de rezervă o să fie românul Ovidiu Hațegan.

Real Madrid s-a impus cu 3-1 în finala Ligii Campionilor contra lui Liverpool de la Kiev și se va duela cu rivala din oraș în Supercupa Europei. Au fost schimbări  importante la Real Madrid în această vară. Noul antrenor al echipei este Julen Lopetegui, fostul antrenor al naționalei Spaniei în ultimii doi ani. Au fost ceva amicale puternice în această vară. Duminică Real s-a impus cu 3-1 în fața Milanului, 2-1 cu Roma și 3-1 cu Juventus. A fost și o înfrângere cu 1-2 în fața celor de la Manchester United.

Lopetegui a testat lotul pe care o să-l pregătească în noul sezon competițional. Cristiano Ronaldo și Zinedine Zidane nu mai sunt la clubul din Madrid, rămâne de văzut cât de bine vor fi înlocuiți cei doi. Nu sunt foarte mari schimbări sau plecări masive de la echipă. Lopetegui se va baza în continuare pe Gareth Bale, cel care a marcat gol în ultimele 3 amicale, Karim Benzema și Asensio.

Real Madrid a devenit prima echipă care a câştigat Champions League în trei sezoane consecutive şi poate deveni prima care reuşeşte acelaşi lucru şi în Supercupa Europei.

Cholo Simeone a continuat pe banca celor de la Atletico Madrid, este la al 7-lea sezon la echipă. Diego Costa, Lucas Hernandez și Antoine Griezmann au evoluat Duminică împotriva celor de la Inter, partidă pierdută cu 0-1. Forma de moment a echipei nu este tocmai bună, Atletico a câștigat o singură partidă amicală din această vară, 1-0 cu Cagliari. Cholo a deplasat în Singapore la aceste partide amicale un lot tânăr de jucători, a testat o parte dintre aceștia.

Atletico l-a transferat pe croatul Kalinic de la Milan pentru 15 milioane de euro. De la Spoting a sosit Gelson Martins, un alt atacant dar cu siguranță Cholo nu se va baza prea mult pe acesta. O mutare interesantă la mijlocul terenului, Thomas Lemar adus de la Monaco pentru 70 de milioane de euro. În poartă Oblak are ceva concurență, a fost adus Antonio Adan de la Betis, 5 sezoane petrecute la clubul din Sevilla.

Principalii marcatori pentru Atletico în partidele amicale au fost, Joaquin Munoz în acel 1-1 cu Stuttgart. Borja Garces a marcat golul de 1-0 cu Cagliari, însă principalele tunuri ale lui Cholo sunt în continuare Antoine Griezmann și Diego Costa.

Atletico Madrid şi-a adjudecat trofeul Supercupei de fiecare dată când a jucat cu el pe masă, în 2010 şi 2012, ca deţinătoare a titlului în Europa League.

Atletico şi Real Madrid s-au întâlnit de nouă ori în competiţiile europene, Atletico având 2 victorii, iar Real 5, în timp ce alte două confruntări s-au încheiat la egalitate.