ACTUALITATE

22 aprilie-Ziua Internațională a Planetei  Pământ (Earth Day)

Astăzi, în întreaga lume este marcată Ziua Pământului. Sărbătoarea internațională a planetei pe care trăim a fost instituită de Organizația Națiunilor Unite, în anul 2009, prin Rezoluția 63/278. Scopul acestei zile este sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor de mediu care amenință ecosistemul de pe planeta noastră.

Această sărbătoare își are originea în Mișcarea pentru protejarea mediului care a luat ființă la 22 aprilie 1970, în Statele Unite ale Americii. În acea zi, peste 20 milioane de persoane din SUA au demonstrat pașnic împotriva poluării planetei, marcând astfel, pentru prima data, Ziua Pământului.

În anul 2017, manifestările de Ziua Pământului au avut ca slogan ,,Educația pentru mediu și climă” și tot atunci s-a dat startul Campaniei mondiale de educației privind mediul și clima care va dura  3 ani, adică până în anul 2020, când se vor marca 50 de ani de la celebrarea primei Zilei a Pământului, în 22 aprilie 1970, de către locuitorii din SUA.

La nivel mondial, Ziua Pământului este promovată de organizația Earth Day Network, care a anunțat că evenimentele dedicate Zilei Pământului 2018  se vor concentra pe limitarea poluării cu materiale plastice.

Cristina Rusu