Uncategorized

Simona Halep s-a retras de la New Haven

de Mihai Sărmășan

Simona Halep s-a retras de la New Haven, invocând o accidentare la tendonul lui Ahile, care i-a dat bătăi de cap în ultima perioadă. Numărul unu mondial vrea să fie la 100% din punct de vedere fizic înainte de US Open, competiție care ,,bate la ușă”. Săptămâna trecută Simo a cerut un wildcard organizatorilor de la New Haven și l-a obținut. Totuși, după două finale în decurs de două săptămâni, marea noastră campioană e epuizată, lucru evident în decisivul finalei cu Kiki Bertens, la Cincinnati.

În aceste condiții, sportiva noastră a decis să nu riște nimic, mai ales că a resimțit dureri și la tendon, unde a mai avut probleme.

,,Îmi pare atât de rău pentru turneu și fani, dar nu voi fi capabilă să joc la @connecticutopen în această săptămână. Sper să fiu prezentă anul viitor”, a scris Simona, într-un mesaj pe twitter.

În ultimele 10 zile, românca a jucat 10 meciuri, chiar și câte două pe zi, la Montreal, când ploaia a decalat programul, dar și la turneul din Ohio, unde vremea și-a făcut din nou de cap. În total, după cele două competiții de pe tărâm american, Halep a adunat 1.077 de minute. Mai mult decât orice altă jucătoare din circuit.

Halep își canalizează toată atenția spre US Open, turneu care se va desfășura în perioada 27 august – 9 septembrie. Cea mai bună performanță a româncei la al patrulea turneu de Grand Slam al anului e semifinala din 2015. Totuși, anul acesta, judecând după forma Simonei și valoarea adversarelor, Halep va fi marea favorită a competiției.