ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Marele eșec continuă. Târgul Mare al Bistriței fără târgoveți

Distribuire articol:

 

Sărbătoarea orașului este banalizată tocmai prin dimensiunea ei. Întinderea evenimentelor pe parcursul a două săptămâni are efectul invers decât cel pe care probabil și l-au propus organizatorii. Adică bistrițenii își văd de viața cotidiană, nefiind conectați la ce se întâmplă seară de seară în locurile unde Primăria Bistrița a pregătit evenimente. Bistrițenii nu simt că sărbătoresc ceva. Zecile, poate sutele de mici evenimente încep ziua în amiaza mare, în multe locații, la aceeași oră. E greu de presupus că cineva este dispus să petreacă ziua de marți sau miercuri la Viișoara.

Nu știm ce părere are președintele Consiliului Județean despre ce se întâmplă, însă știm ce a spus în momentul în care s-a lipit de eveniment: „mi-am dorit ca acest eveniment să fie un punct important de atracţie turistică pe parcursul verii, cu artişti de prima mână ca să trezească un interes cât mai mare pentru locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud în primul rând dar, de ce nu, şi pentru turişti din ţară şi din străinătate. E un început, de obicei colaborările pe care le-am avut cu municipalitatea la alte evenimente au fost de suces şi doresc foarte mult ca şi aceasta să fie de succes”.

Nu mai e nicio îndoială pentru nimeni că totul este un mare eșec al celor doi, responsabili și de cheltuirea a sute de mii de euro pentru această parodie. Atracție turistică? N-am auzit demult ceva mai ridicol.

În loc de încheiere. Ziua a patra se derulează la fel ca ziua precedentă. Fără public. După ce aseară la concertul de jazz au participat aproximativ 15 persoane, astăzi lucrurile nu stau mai bine. Artiștii au în fața lor o mare de scaune goale pe pietonal.

Foto mai sus: ziua a patra la concertul de pe pietonal


Distribuire articol: