3 ani și șase luni pentru Dragnea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat joi, o primă decizie în dosarul DGASPC Teleorman. Mai mulți inculpați fac parte din dosar. E vorba de fosta conducere a DGASPC Teleorman și soția lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, pentru Bombonica Prodan încetează procesul. Alesu Floarea 3 și 7 luni. Minoș Rodica, fostul director DGASPC Teleorman 3 ani cu suspendare. Șefu Olguța 3 ani cu suspendare. Ionel Marineci 3 ani cu suspendare. Marica Valentina 3 ani cu suspendare. Constantin Balaban 3 ani de închisoare. Gheorghe Nicușor 1 an de închisoare. Anisa Stoica 1 an de închisoare, Adriana Botorogeanu 2 ani de închisoare.

În acest dosar, Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD.

Pronunţarea sentinţei în acest dosar a fost amânată de mai multe ori, ultima dată fiind pe 8 iunie, când judecătorii au motivat că au nevoie de timp pentru a studia concluzii scrise depuse de o parte dintre inculpaţi.

La ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul ,,Referendumul”, în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.