DIN TRANSILVANIA

30 din cele 55 de autobuze noi au sosit la Sibiu

Opt dintre cele 55 de autobuze noi ale societății de transport public Sibiu au fost puse în funcțiune.

Zilele trecute sibienii s-au putut bucura de prima călătorie cu noile autobuze achiziționate de Tursib. Primele trasee alese pentru punerea în funcție a noilor mijloace de transport în comun sunt traseele 1, 2 și 5.

Ultima dată când societatea de transport public a Sibiului a pus în circulație autobuze noi s-a întâmplat în urmă cu 11 ani.

Până acum la Sibiu au sosit 30 din cele 55 de noi autobuze, 15 fiind în diferite stadii de pregătire a documentelor necesare și de amplasare a noilor sisteme de ticketing și informare a călătorilor.

Autobuzele sunt dotate cu climatizare, dar și cu câte opt camere video, ale căror imagini surprinse sunt redate și pe un ecran instalat în cabina șoferului.

Călătorii au la dispoziție și butoane prin care pot anunța intenția de a coborî, iar numărul lor este contorizat în permanență de senzori care indică în timp real gradul de încărcare a vehiculelor cu o precizie de 95%. Oamenii par încântați de noile autobuze.

Achiziția noilor autobuze este cea mai mare investiție făcută de societatea de transport public în comun în ultima perioadă.