Featured, ACTUALITATE, ECONOMIE

30 mil. euro într-o fabrică de procesare a lânii în localitatea Făgeţelu. În urma investiţiei, aceasta ar deveni cea mai mare fabrică de procesare a lânii din Europa

Distribuire articol:

Compania Eco Friend Sheep, deţinută majoritar de Cristian Mercioniu, antreprenor cu experienţă pe piaţa imobiliară, investeşte 30 de milioane de euro într-o fabrică de procesare a lânii în localitatea Făgeţelu din judeţul Olt, iar 75% din sumă reprezintă un ajutor de stat de la Ministerul Economiei.

Așadar o investiție greenfield în valoare de 30,7  milioane de euro, din care 22 milioane de euro printr-o  schemă de ajutor de stat.

Fabrica va avea o capacitate pentru a putea procesa, în câțiva ani, aproape toată lâna ce se poate strânge în România, după câțiva ani, capacitatea va fi de 25 000 tone de lână pe an.

„Probabil că va dura 2,3 ani să intrăm în ritm cu partea de achiziție, dar 25.000 tone de lână le vom putea procesa cu siguranță. Deja avem scrisori de intenție de la asociațiile de crescători de oi pentru 15.000 tone de lână. Diferența până la 25.000 tone va fi ușor de strâns”, crede el.

Investiția este a antreprenorului Cristian Mercioniu de numele căruia se leagă complexul rezidențial New Residence din Măgurele. Proiectul va include o hală de producție de 12.150 mp, trei linii de spălare lână brută și două linii automate de prelucrare și ambalare produse finite. Întreaga suprafață a halei va fi acoperită de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 1 Mw.

Aceasta este a doua fabrică de procesare a lânii a antreprenorului care, în decembrie anul trecut, a dat în funcțiune o altă fabrică similară în localitatea Costești din Argeș. Noua unitate va avea o capacitate de prelucrare de minimum 25.000 de tone lână brută pe an, din lână urmând să se facă pâsle fono și termoizolante destinate industriei auto, construcțiilor civile și industriale, precum și produse secundare ca lanolină, îngrășăminte organice sub formă de pelete, compost rezultat din nămolul de spălare.


Distribuire articol: