ACTUALITATE

3000 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, la ediția a XXIV-a a Festivalului George Enescu

Festivalul Internațional George Enescu începe sâmbătă. Cea de-a 24-a ediție va aduce în România 3000 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii. În premieră, concertele vor fi organizate și în alte orașe din țară și din străinătate.

Artiști din peste 50 de țări vor veni să concerteze la București. Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Orchestra Națională a Franței, Orchestrele Simfonice Radiodifuziunii din Viena și Academiei de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, Orchestrele Filarmonicii Regale din Liège si Concertgebouw din Amsterdam sunt doar câteva dintre numele sonore care vor concerta în cadrul festivalului Enescu din acest an.

Festivalul va cuprinde, în premieră, concerte și în alte orașe din țară și din străinătate.

Festivalul se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și Piața George Enescu.

Alte 250 de micro-concerte și recitaluri vor avea loc în parcuri, muzee, centre comerciale și clădiri de birouri din toate colțurile Bucureștiului.

Televiziunea Română va acorda ample spații de emisie marelui eveniment cultural. TVR va transmite, în direct, concerte de referinţă, pe TVR 1, TVR 3 şi TVR HD, precum și știri și ediții speciale.