ECONOMIC

34.111 locuri de muncă vacante la nivel naţional

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 34.111 locuri de muncă.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: ucenic (2.026), lucrător comercial (1.908), agent de securitate (1.773), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.544), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.056), manipulant mărfuri (1.006), lăcătuş mecanic (818), vânzător (784), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (760), confecţioner-asamblor articole din textile (720), şofer autocamion-maşină de mare tonaj (640).

Din cele 34.111 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.412 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 18.410 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel naţional poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secţiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce priveşte locurile de muncă la nivel judeţean, aceste informaţii pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene/municipale sau la sediul acestora.

Precizăm că baza de date a locurilor de muncă vacante este una dinamică, informaţiile prezentate reflectând situaţia existentă la ora 7:00 AM.

Serviciul Comunicare şi Secretariatul Consiliului de Administraţie