DIN TRANSILVANIA

Edilul unei comune din Transilvania desemnat primarul anului de Comunitatea de business din România

La București a avut loc cea de-a VIII-a ediții a Summitului Romanian Business Leaders.

Primarul comunei Ciugud, jud. Alba, Gheorghe Damian, a fost desemnat de comunitatea de business din România funcționarul anului din administrația locală.

Edilul a primit premiul, în cadrul galei desfășurată la București pentru modul în care localitatea s-a dezvoltat sub conducerea acestuia.

Invitația la Summitul Romanian Business Leaders a fost o onoare pentru mine și pentru comunitatea din comuna Ciugud. Din punctul meu de vedere premiul, pentru funcționarul public al anului nu este un premiu doar pentru primarul Gheorghe Damian, ci este un premiu pentru întreaga comunitate din Ciugud. Este un premiu pe care îl merită echipa administrației locale, mediul de afaceri și mai ales oamenii din Ciugud.

Cu toții și-au dat mâna în ultimii ani pentru a crea din Ciugud „orașul de la țară”, așa cum ne numește presa, o comună cu adevărat europeană. Noi spunem mereu că nu este nimic deosebit la Ciugud ci totul este normal, iar aceasta este normalitatea pe care ar trebui să o întâlnești în fiecare sat din România. Am vorbit comunității de business prezente la summit despre zona de dezvoltare economică din Ciugud și despre rețeta pe care noi o aplicăm în relația cu investitorii: le oferim un parteneriat prietenos, corect și bazat pe respect reciproc, a spus primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Comuna a atras în exercițiul financiar precedent cele mai multe fonduri europene ajungând una dintre cele mai moderne comune din România. Comuna are o zonă de dezvoltare economică în care funcționează circa 30 de companii cu peste 700 de angajați.