ECONOMIC

Primul tractor agricol produs în România după 10 ani a fost omologat

TAGRO, tractorul românesc realizat de IRUM Reghin, a fost omologat de Registrul Auto Român, potrivit unui comunicat al producătorului.

Procesul de omologare a început anul trecut. „Spre sfârşitul anului 2018, TAGRO a fost supus unei serii de încercări statice şi dinamice, efectuate de către Departamentul Omologări al RAR Bucureşti, care au avut un rol important în definirea şi optimizarea produsului, în conformitate cu normele impuse de către Uniunea Europeană”, transmite IRUM Reghin. Potrivit producătorului, în luna iunie vor ieşi pe poarta IRUM primele tractoare.

Fabrica IRUM Reghin a anunţat anul trecut TAGRO, primul tractor românesc produs după o perioadă de pauză a industriei de 10 ani, în urma unei investiţii totale de peste 6 milioane de euro.

Proiectul TAGRO a fost realizat în Centrul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Utilaje Agricole şi Forestiere – IFOR – care funcţionează la Reghin, centru înfiinţat de grupul de firme Maviprod, în incinta fabricii IRUM şi a presupus o investiţie de 2,65 milioane de euro. La proiect au lucrat aproximativ 50 de ingineri români.

Investiţia în concretizarea proiectului TAGRO a însemnat alţi 4 milioane de euro, puşi la dispoziţie de grupul Maviprod, acţionarul IRUM.