ACTUALITATE

4 medalii câştigate de echipa României la Olimpiada Internațională de Chimie

Elevii care au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Chimie, desfășurată la Paris in perioada 21-30 iulie 2019, au obținut o medalie de aur si trei medalii de argint.

Este un rezultat foarte bun nu numai pentru ca elevii noștri au avut poziții foarte bune in clasament, este un rezultat deosebit de bun pentru ca echipa este foarte tânără: Mircea Raul Bodrogean (aur) este elev în clasa a X a, Tudor Lile la fel. Ana Florescu Ciobotariu este eleva în clasa a XI a, iar Ioana Maria Popa este elevă in clasa a XII a. O echipa care promite, a declarat profesoara Daniela Bogdan, care a fost alături de echipa României, coordonată de profesorul universitar Marius Andruh.

Elevul care a obținut medalia de aur:
  • Mircea Raul Bodrogean – elev în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București. În acest an, tânărul a obținut tot medalie de aur la Olimpiada Internațională de Chimie D.I. Mendeleev 2019, care are loc în Rusia.
Elevii care au obținut medaliile de argint:
  • Tudor Lile – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad. La Olimpiada Internațională de Chimie din Rusia 2019, D.I. Mendeleev, Tudor Lile a câștigat tot medalie de argint.
  • Ana Florescu Ciobotariu – elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Medaliată cu aur la Olimpiada Internațională de Chimie D.I. Mendeleev 2019, Ana Florescu Ciobotariu a obținut anul trecut aur la Chimie în cadrul Olimpiadei internaționale de matematică, fizică, chimie şi informatică din Siberia, potrivit Digi 24.
  • Ioana Maria Popa – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Iași.

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare