POLITICĂ

40 de secretari de stat, eliberați din funcție. Aceeași soartă au avut-o, 35 de funcționari din aparatul administrativ

Premierul Ludovic Orban anunță că a eliberat din funcție 40 de secreatri de stat și 35 de funcționari din aparatul administrativ, numiți de fosta guvernare PSD. Acest lucru vine în contextul în care noua guvernare PNL vrea să facă o restructureze aparatul administrativ pentru reducerea cheltuielilor publice.

Prim-ministrul Orban a declarat după întâlnirea cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu că, în cursul primelor nouă luni ale acestui an, a avut loc cea mai mare creștere cu cheltuielile  de personal, de 26-27%.

,,Clientela PSD nu va mai putea fi fixată în funcții ca urmare a unor simulacre de concurs. În mod clar reducem cheltuielile pentru că orice simplificare administrativă duce la reducerea cheltuielilor, inclusiv cu numărul de miniștrii, cu numărul de secretari de stat, cu cabinetelor lor, cu toți angajații din instituțiile respective i în mod clar vom avea și aici niște reduceri de personal. De asemenea, vom fi atenți și la o creștere a absorbției de fonduri europene” a declarat Ludovic Orban citat de https://www.mediafax.ro/ (sursă foto).