ACTUALITATE

400 de lei pe lună, bursă ca să învețe meserie pentru elevii școlilor duale

Primesc 400 de lei pe lună – bursă, şi li se decontează transportul, dar şi cazarea – dacă nu sunt din oraş. În plus, au prioritate la angajare. Sunt câteva dintre stimulentele oferite elevilor de la şcolile duale, care încep înscrierile pe 15 iunie. Firmele au un mare deficit de profesionişti aşa că tot mai multe aleg să se implice în formarea lor. Important e să accepte şi părinţii că meseria este brăţară de aur.

Învaţă ce înseamnă să lucrezi într-o echipă, să fii punctual, să-ţi respecţi sarcinile şi să primeşti laude. Învaţă să lucreze cu marfa, cu clientul şi foarte important, îşi dezvoltă diverse abilităţi de calificare sau de recunoaştere, de citire a clientului.

La şcoala duală se pot înscrie absolvenţii de gimnaziu până la 18 ani. Dacă sunt mai mulţi candidaţi decât numărul de locuri, se dă examen.

Elevii au parte de tot felul de stimulente. Primesc o bursă de 400 de lei pe lună, pe toată durata studiilor, iar agentul economic le decontează transportul şi le oferă tot felul de premii pentru rezultate deosebite.

În Bucureşti sunt doar patru şcoli duale susţinute de companii importante. Acolo pot fi învăţate gratis meserii foarte căutate: instalator, electrician, ospătar şi vânzător. Absolvenţii primesc certificate de calificare recunoscute în Uniunea Europeană.