ACTUALITATE

Ioan Oltean la DNA: “Nu mai fac politică. E mai bine pentru mine”

Fostul deputat PDL, Ioan Oltean, a declarat joi, la sediul DNA, unde a fost chemat la audieri într-un dosar mai vechi, că nu mai face politică și că îi este dor de foștii lui colegi mai vechi. De greii PDL. Acesta a mai spus că nu a fost niciodată în Chitila așa că nu avea cum să primească banii pentru care este acuzat într-un dosar din 2015.

Fostul ‘greu’ liberal a fost acuzat în 2015 că a primit 600.000 de euro, într-o biserică, de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni la Crinuţa Dumitrean să fie aprobată în comisia ANRP cererea omului de afaceri de acordare a unei despăgubiri de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren în Piteşti.

„Nu am fost niciodata in Chitila, ori daca nu ai fost, nu ai cum sa primesti bani. Acolo e vorba de mine, nu de un sofer. Cu stiinta mea nimeni nu a calcat acolo. Astept fie clasare fie ca instanta sa se pronunte corect asupra acestui dosar. Sunt nevinovat”, a spus Ioan Oltean, joi, la DNA.

„Vom trăi și vom vedea”, a mai spus acesta, despre dosarul său. „Lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de înalta instanță acum doi ani. (…) El (dosarul, n.r.) trebuie închis, fie prin clasare, fie prin retrimitere în instanță”, a zis Oltean, la intrarea în sediul DNA. „Dosarul cu sacul de bani e în nelucru din noiembrie 2015. O să vedem care e situația. Eu nu aștept ca fapta să se prescrie”, a mai indicat acesta.

„Nu mai fac politica. Mi-e dor, dar vedeti ca vremurile sunt altele. Era o alta clasa politica atunci. Ma abtin sa comentez (cum e actuala clasa politica), e mai bine pentru mine. Mi-e dor de Videanu, de Boc, de Blaga, de Anca. Ne auzim mereu la telefon, ne intalnim. Berceanu face afaceri, a fost cel mai destept dintre noi toti, bravo lui”, a comentat Ioan Oltean.

UPDATE: Fostul deputat Ioan Oltean a fost pus sub acuzare pentru a doua oară în dosarul ANRP, pentru pretinse fapte de corupţie, acuzaţiile fiind aceleaşi ca în momentul în care a fost trimis în judecată prima dată.  Joi, procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă infracţiunile pentru care l-au pus pentru a doua oară sub urmărire în dosarul ANRP, anunță agerpres.ro. Oltean a declarat la ieşire că nu s-a schimbat nimic în privinţa acuzaţiilor.