DIN TRANSILVANIA

44 de autobuze electrice pe străzile Timişoarei achiziţionate cu fonduri UE

Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul prin care în Timişoara vor ajunge 44 de autobuze electrice şi staţiile de încărcare aferente.

Pe străzile Timişoarei vor circula în curând autobuze electrice. Deocamdată nu se ştie când sosesc, cum vor arăta şi ce design vor avea, dar, e important că Primăria Timişoara va plăti 2% din cât vor costa. Proiectul este unul derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, cu fonduri europene, achiziţia vizând dotarea cu mijloace de transport pentru Timişoara şi Braşov. În total, este vorba de 184 de milioane de lei, durata de implementare fiind de 48 de luni.
Vorbim despre un proiect despre care se ştia deja, dar care ar fi fost avizat doar acum prin ordin al ministrului.
„S-a aprobat prin ordin al ministrului proiectul de achiziţie a 44 de autobuze electrice. Nu aveam dubii ca se va aproba, dar n-am avut şi ordinul de aprobare pănă acum. Este un proiect derulat în parteneriat cu MDRAP, cu Timişoara şi Braşov. Drept urmare, este o veste foarte bună, vom avea 44 de autobuze electrice, cu o cofinanţare de 2,%”, a anunţat primarul Nicolae Robu, la finalul plenului, în timp ce consilierii se pregăteau să părăsească sala de şedinţe.
Pe lângă autobuze, la Timişoara vor sosi şi 15 staţii de încărcare rapidă şi 44 de staţii normale, care vor asigura alimentarea autobuzelor.