44 de permise de conducere reținute în weekend conform IPJ Bistrița-Năsăud

În perioada 01-03 septembrie a.c., la nivel județean, polițiștii bistrițeni au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, supravegherea și monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din județ și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice.

Cu această ocazie, au fost aplicate 536 de sancțiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 168 000 lei.

Față de 44 de conducători auto, polițiștii au luat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 01 septembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat în trafic un bărbat, de 35 ani, din Figa, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere, pe direcția de deplasare Coasta-Cristur-Șieu, având pasager un minor, de 6 ani, care prezenta leziuni corporale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, la aceeași dată, în timp ce acesta se deplasa cu mopedul în cauză, pe un drum de hotar, spre localitatea Agrișul de Jos, minorul de 6 ani, aflat în spatele lui pe moped, ar fi căzut de pe acesta, rănindu-se. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducere a unui autovehicul fără permis, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

La data de 02 septembrie a.c., polițiștii Biroului Ordine Publică au identificat în trafic un tânăr, de 18 ani, din Crainimăt, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, fără a deține permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, autoturismul în cauză i-ar fi fost încredințat de o tânără, de 18 ani, din Bistrița.

În cauză s-au întocmit două dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, respectiv încredințarea unui autovehicul spre conducere unei persoane.

La data de 02 septembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un tânăr, de 21 ani, din Rebra, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fără a deține permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

În noaptea de 03/04 septembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un tânăr, de 21 ani, din Feldru, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitatea Rebrișoara, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Alcoolul la volan face victime!

La data de 02 septembrie a.c., un bărbat, de 37 ani, din Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15A, pe direcția Teaca-Reghin, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul acestuia, intrând pe contrasens, unde a colizionat o semiremorcă, tractată de o autoutilitară condusă regulamentar de un bărbat, de 58 ani, din Bistrița.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a șoferului de 37 ani și a unui pasager.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul șoferului bistrițean și pozitiv în cazul șoferului mureșean.

Conducătorul auto mureșean a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Serviciul Rutier sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

La data de 03 septembrie a.c., un tânăr, de 18 ani, din Dobricel, în timp ce conducea un ATV neînmatriculat, prin localitatea Spermezeu, a pierdut controlul acestuia și a părăsit partea carosabilă, colizionând un cap de pod.

În urma impactului a rezultat rănirea unui bărbat, de 30 ani, din Dobricel, aflat pe ATV. Tânărul de 18 ani a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, fiind identificat ulterior la domiciliul său.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului, modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și vătămare corporală din culpă.

La data de 04 septembrie a.c., față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Tânăr reținut pentru 24 de ore de polițiști pentru furtul unui autoturism.

La data de 02 septembrie a.c., poliția a fost sesizată cu privire la faptul că, în noaptea de 01/02 septembrie a.c., persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul, proprietate personală, de pe raza municipiului Bistrița.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au găsit autoturismul avariat pe o stradă din Bistrița.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au identificat un tânăr, de 19 ani, din Bistrița, bănuit de comiterea furtului.

Totodată s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 03 septembrie a.c. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, care a dispus controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.