ACTUALITATE

5 militari români răniţi în Afganistan. Preşedintele Iohannis: “Asigur familiile celor răniţi că aceştia primesc cele mai bune îngrijiri medicale”

Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei”, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi vineri, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, anunţă MApN. Sursa citată precizează că pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 24 mai a.c. un mesaj în urma atacului care a avut loc în Afganistan, soldat cu rănirea a cinci militari români.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

“Sunt alături de militarii noştri răniţi astăzi, în Afganistan, în timp ce executau o misiune specifică în teatrul de operaţii, împreună cu militarii americani.

În aceste momente dificile, le doresc militarilor noştri însănătoşire grabnică şi asigur familiile celor răniţi că aceştia primesc cele mai bune îngrijiri medicale.

Le datorăm întreaga noastră recunoştinţă militarilor români care servesc ţara cu profesionalism şi dedicare în zone de conflict şi îşi pun viaţa în pericol pentru menţinerea păcii şi asigurarea securităţii internaţionale.”

Departamentul Comunicare Publică