ACTUALITATE

Dacian Cioloș: Trebuie bine gestionat impactul economic

Președintele PLUS, Dacian Cioloș a anunțat setul de măsuri pe care le-a propus în cadrul grupului Renew Europe.

El a menționat că dincolo de eforturile de urgență pe care le ia fiecare stat în parte, Uniunea Europeană trebuie să-și concentreze eforturile și banii, împreună cu sectorul privat, pentru a dezvolta de urgență un vaccin și un tratament pentru noul coronavirus.

“Profesioniștii și cercetătorii din sectorul de Sănătate Publică trebuie să fie ajutați cu toate echipamentele necesare fără întârziere. Grupurile de cetățeni vulnerabili în fața acestei epidemii trebuie protejați suplimentar, iar măsurile pe care statele europene le iau trebuie să conducă la încetinirea răspândirii virusului pentru a evita scenariul în care sistemul medical este depășit de numărul mare de cazuri nou apărute.
Impactul economic trebuie anticipat și bine coordonat în așa fel încât companiile europene să poată face față provocărilor acestei crize. Este, de asemenea, nevoie de un plan de răspuns pentru a mobiliza toate instrumentele financiare posibile la nivel european și național pentru a ne asigura că economia noastră nu doar supraviețuiește, ci poate fi relansată.

Această criză ne arată că e nevoie de un buget european mai mare, iar lecțiile din aceste zile trebuie să le ținem minte atunci când vom negocia bugetul multianual european”, a subliniat Dacian Cioloș.