ACTUALITATE

Federația Română de Handbal a anunțat programul reluării competițiilor

de Mihai Sărmășan

Federaţia Română de Handbal a anunţat, miercuri, pe site-ul său oficial, programul reluării competiţiilor pe teritoriul României după încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus, primele meciuri urmând să aibă loc la 31 mai în cadrul Ligii Naţionale masculine.

Programul a fost votat în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal.

La masculin, pentru încheierea sezonului competiţional la seniori până la sfârşitul lunii iunie se renunţă la disputarea în sistem play-off/play-out a Ligii Naţionale. Etapele de campionat rămase în sezonul regulat şi restanţe se vor disputa astfel:

– 31 mai: restanţele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo Bucureşti (Etapa 10) şi SCM Poli Timişoara – CS HC Buzău 2012 (Etapa 23)
– 9-11 iunie: etapele 24, 25 şi 26 sub formă de turneu

De asemenea, s-a decis ca semifinala din Cupa României dintre CSM Bacău şi CS Dinamo Bucureşti să conteze şi pentru Etapa 20 de campionat rămasă restantă.

Cupa României la masculin se va disputa în 24-25 iunie, la Constanţa.

În Divizia A la masculin se va trece direct la disputarea turneelor semifinal, final şi de baraj/promovare, astfel:

– Turneu Semifinal: 12-14 iunie
– Turneu Final: 19-21 iunie
– Baraj de promovare: 27-29 iunie

Această variantă de încheiere a sezonului competiţional masculin a fost aprobată de Consiliul de Administraţie “cu 10 voturi ”pentru” şi 4 voturi ”împotrivă” (Ali, Drăgănescu, Lupan, Bejinariu), cu specificarea că domnii Ali, Drăgănescu şi Bejinariu doresc încheierea sezonului competiţional 2019-2020 pe teren, dar nu în varianta propusă de FRH”.

La feminin, pentru încheierea sezonul competiţional la seniori până la sfârşitul lunii iunie, s-a hotărât ca meciurile rămase de disputat din sezonul regulat Liga Naţională să se dispute după următorul program:

– Turneu 1 în perioada 10-12 iunie: 10 iunie restanţa din Etapa 16 (AHCM Slobozia – CSM Bucureşti), 11-12 iunie Etapele 20 şi 21
– Etapele 23 şi 26 desfăşurate normal, în săptămâna 15-21 iunie,
– Turneu 2 în perioada 24-27 iunie: Etapele 22 24 şi 25 în 24, 25 şi 26 iunie, iar în 27 iunie să se dispute cele două restanţe din Etapa 23 (SCM Rm Vâlcea – SCM Gloria Buzău) şi din Etapa 26 (CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud – CSM Bucureşti)

Cupa României la feminin se va disputa între 5 şi 7 iunie după următorul progam: 5 iunie – cele 2 jocuri restante contând pentru sferturi, 6-7 iunie – Final Four.

În Divizia A la feminin se va trece direct la disputarea turneelor semifinal, final şi de baraj/promovare, astfel:

– Turneu Semifinal: 12-14 iunie
– Turneu Final: 19-21 iunie
– Baraj de promovare: 28-30 iunie

Propunerea privind încheierea sezonului competiţional feminin a fost aprobată de Consiliul de Administraţie “cu 10 voturi ”pentru” şi 4 voturi ”împotrivă”(Kotecz, Drăgănescu, Bejinariu, Lupan), cu specificarea că domnul Drăgănescu doreşte încheierea sezonului competiţional 2019-2020 pe teren, dar nu în varianta propusă de FRH”.

Consiliul de Administraţie al FRH a aprobat în unanimitate posibilitatea cluburilor de prelungire a contractelor cu jucătorii care expiră înainte de încheierea sezonului competiţional, până la 30 iunie.

S-a stabilit totodată introducerea obligativităţii pentru toate echipele de juniori şi seniori înscrise în competiţiile FRH de efectuare a vizei medicale cu EKG în repaus, în perioada de la ieşirea din starea de urgenţă până la reluarea meciurilor oficiale.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, miercuri, că membrii Consiliului de Administraţie al FRH au votat în cadrul unei şedinţe video propunerea ca toate meciurile din campionatele interne să se dispute ”într-o formulă mai restrânsă”, astfel încât să se stabilească pe teren echipele campioane până la finalul lunii iunie.

El a afirmat însă că există şi posibilitatea ca acest lucru să nu se poată realiza dacă legea nu va permite disputarea meciurilor după încheierea stării de urgenţă.

Federaţia Română de Handbal a sistat toate competiţiile de handbal din România până la ieşirea din starea de urgenţă decretată ca urmare a pandemiei de coronavirus.

sursa: AGERPRES