Ludovic Orban la Institutul Cantacuzino
ACTUALITATE

Ludovic Orban: Institutul Cantacuzino va relua producţia de vaccin antigripal

Premierul Ludovic Orban s-a deplasat în această dimineaţă la Institutul Cantacuzino pentru a analiza situaţia capacităţii de testare pentru COVID şi pentru a vedea proiectele derulate în acest moment de institut.

“Am efectuat o vizită la Institutul ‘Cantacuzino’ pentru a vedea, alături de domnul ministru al Apărării şi de domnul ministru al Sănătăţii, situaţia de la institut. Ne-am pus la curent cu situaţia şi cu proiectele Institutului ‘Cantacuzino’. (…) În privinţa laboratorului unde se fac testări pentru COVID, laboratorul are o capacitate de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută în funcţie de necesităţi.

Reluarea producţiei vaccinului antigripal este unul dintre proiectele în pregătire. Vaccinul tetravalent se va produce în altă “, a afirmat Ludovic Orban.

Un alt proiect mare care va fi finanţat din fonduri europene se va implementa în perioada următoare:

Am încredere în echipa de la institut”, a mai precizat premierul.

În privinţa producătorilor de măşti şi alte echipamente, premierul a asigurat că va exista susţinere din partea guvernului atât pentru creşterea producţiei cât şi pentru avizarea produselor. Masca în spaţii închise este foarte utilă. Vom avea stocuri de milioane de măşti, a mai adăugat premierul Orban.