Anca Dumitriţă-Feneşan fabrica suc savori ardeleneşti corneşti
DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Savori ardeleneşti de la Corneşti

Anca Dumitriţă-Feneşan împreună cu soţul său, antreprenori cu experienţă în comerţul alimentar, au pus bazele unei afaceri în producţie, prin programul Start-Up Nation, 2017. Cu o investiţie totală de 100.000 de euro, au ridicat o făbricuţă de circa 200 mp în localitatea Corneşti, judeţul Cluj, unde produc suc de mere 100% natural.

Este posibil ca imaginea să conţină: băutură şi mâncare

„Am pornit afacerea în 2017 prin pro­gramul Start-Up Nation. Ne-am gândit mult la acest business, ne-am dorit să creăm pro­duse savuroase, în spirit local, cu suflet şi pen­tru suflet. Ideea i-a venit soţului meu, care voia să facem producţie 100% româ­neas­că. (…) Eu nu am crezut la început în această idee, pentru că nu aveam experienţa de pro­duc­ţie, dar acum văd că lucrurile prind con­tur“, povesteşte Anca Dumitriţă-Feneşan pentru zf.ro.

Produsul de bază al companiei a fost sucul natural de mere, produs chiar în propria fabrică din localitatea Corneşti, cu materie primă achiziţionată de la ferme din judeţul Cluj, din Reghin şi din Bistriţa.

Zilnic, compania poate să proceseze 1.000 de kilograme de mere, iar producţia se întinde pe parcursul unui an întreg.

„În faţa fabricii avem magazinul de desfacere, iar pe rafturi se găsesc şi produse de la producători locali, produse naturale, produse apicole, uleiuri sau fructe deshi­dratate, direcţii pe care ne dorim să mergem şi noi în viitor. Ne-am dorit, încă de la înce­put, să fim o mică cooperativă de producători locali“.

Ea susţine că nu au înregistrat o scăderea masivă a vânzărilor, dar Cluj-Napoca fiind o zonă turistică, au simţit o uşoară scădere, pentru că desfăceau produsele şi în HoReCa. „Acum, am început să ne dezvoltăm şi în zona online şi credem că produsele noastre trebuie să ajungă la cât mai multă lume.“