economie măsuri Florin Cîţu execuţie bugetară
ULTIMA ORĂ, ECONOMIC

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu: “Am acționat corect şi la timp”. 

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu subliniază faptul că execuția bugetară demonstrează faptul că a acționat “corect şi la timp”.

El apreciază că economia României își vă reveni pentru că a luat din primul moment măsuri care să susțină capacitatea de producție în economie.

“La primele semne ale crizei am luat măsuri prin care am susținut capitalul, economia privată. Dacă nu luam aceste masuri, nu am fi avut pe ce să ne bazăm după ce treceam de criză de sănătate.

Execuția bugetară pentru luna martie DEMONSTREAZĂ că am acționat la timp pentru susținerea economiei. Am INJECTAT bani în economie IMEDIAT:

– 7,7 mld miliarde lei ramași în economie prin amânarea plăţii unor obligaţii fiscale de către agenţii economici pe perioada stării de urgență

– 3,17 miliarde lei restituirile SUPLIMENTARE de TVA

– 1,0 miliard lei creșterea cheltuielilor de investiții

– 1,0 miliard lei avansurile ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal și zootehnic

Aceste masuri s-au dovedit VITALE pentru supraviețuirea economiei. Au urmat șomajul tehnic, amanarea ratelor la bănci și IMM INVEST.

Datele execuției bugetare pentru aprilie vor arata că am avut un plan de salvare și mai ales vor arata că planul a FUNCȚIONAT”, a mai menţionat ministrul