ACTUALITATE

6 medalii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Matematică

Vești excepționale de la IMO 2019: o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz pentru 🇹🇩!

Echipa premiată are următoarea componență:

Edis Memiș (Liceul Internațional de Informatică din Constanța) – medalie de aur
Sergiu-Ionuț Novac (Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj) și Sebastian-Mihai Șimon (Liceul Internațional de Informatică din București) – medalii de argint:
Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani), Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internațional de Informatică București) – medalii de bronz.

Acest palmares remarcabil a fost reușit în condițiile în care lotul olimpic din acest an este printre cele mai „tinere” din istoria participării României: patru dintre elevi fiind la prima prezență într-un concurs internațional de seniori de un nivel atât de înalt!

Delegația țării noastre a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București – leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara – deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (președintele Societății de Științe Matematice din România – observator și membru al Consiliului de Conducere OIM) și Lucian Țurea (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București – observator).

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiție dintre olimpiadele internaţionale consacrate ştiinţelor.
A fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, fiind organizată la Brașov, într-o formulă ce a inclus șapte state.
În total, România a găzduit Olimpiada Internaţională de Matematică de șase ori, ultima oară anul trecut, la Cluj-Napoca.