ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

6000 de invitați la Garden Party organizat de Casa Regală la Palatul Elisabeta de Ziua Regalității.

Sute de invitați la „Garden Party”, eveniment găzduit de Palatul Elisabeta, de Ziua Regalității, unul dintre cele mai așteptate evenimente, organizat joi seara, 10 mai.
Familia Regală a ieşit la Balconul Palatului Elisabeta, în apauzele invitaţilor. În curtea Palatului a fost scos şi un portret imens al Regelui Mihai. După scena balconului, Custodele Coronei a coborât printre oameni. Alături i-au fost surorile Elena şi Sofia.

Fotografia postată de Nadia Șandor Rață.

Tot astăzi a fost organizată Expoziţia ,,10 Mai – Ziua Regalităţii”, desfăşurată sub auspiciile Familiei Regale a României, a fost vernisată joi, în Parcul Regele Mihai I (Pavilion A – ExpoFlora – Herăstrău), în prezenţa principesei Maria.

În cadrul expoziţiei pot fi admirate, pe lângă 16 panouri care cuprind imagini cu materiale şi fotografii din istoria regalităţii, şi o serie de insigne şi decoraţii, bancnote şi monezi din perioada interbelică, uniforme de subofiţeri şi soldaţi atât din perioada interbelică, cât şi din perioada Primului Război Mondial, paşapoarte, carnete de economii, o casetă de tutun, o cutie de bomboane şi multe alte lucruri din perioada regalităţii.