drumul apusenilor
DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Au început lucrările la Drumul Apusenilor

Drumul Apusenilor face legătura cu cele două județe învecinate Clujului, județul Bihor și județul Sălaj. Este un drum care începe de la Barajul Floroiu, coboară pe Valea Drăganului, pe o distanță de aproximativ 22 de kilometri pe un prim tronson, după care continuă cu încă 3 kilometri pe tronsonul 2, care, practic, leagă județul Cluj prin Ciucea de Județul Sălaj. (președintele Consiliului Județean Cluj – Alin Tișe)

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Drumul Apusenilor. Modernizările vizează aproximativ 25 de kilometri din zona Valea Drăganului – Lunca Visagului și trebuie terminate până în mai 2022.

“Sunt mulțumit că lucrările avansează bine pe drumul județean Valea Drăganului-Floroiu.

Drumul Apusenilor începe de la DN1, trece prin Valea Drăganului (comuna Poieni), continuă prin zona barajului Floroiu și ajunge la limita cu județul Bihor”, a menţionat preşedintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Lucrările la Drumul Apusenilor au început în forță, profitând și de faptul că a fost restricționată circulația în județ din cauza măsurilor cu această pandemie de Coronavirus. Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 32 de milioane de euro, 159 de milioane de lei, durata de execuție este de doi ani.

30 de milioane de euro va costa întreaga investiție iar banii vor fi asigurați de Uniunea Europeană, menţionează Alin Tișe.

Drumul Apusenilor va facilita accesul din Valea Drăganului spre Barajul Floroiu și de aici va continua spre Barajul Leșu și Stâna de Vale. Consiliul Județean Bihor are un proiect similar de reabilitare a porțiunii de drum aflată pe raza lui teritorială, prin care va fi facilitat accesul dinspre Cluj spre această zonă turistică.