DIN TRANSILVANIA, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Părintele Constantin Necula a fost ales prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu

Pentru următorii patru ani, Părintele Constantin Necula va ocupa funcția de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, iar Părintele Daniel Buda pe cea de decan al instituției de învățământ teologic.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței ordinare a Senatului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Părintele Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate. A semnat zeci de studii în limba română și în limbi străine – franceză, italiană, germană – si numeroase recenzii. A susținut 150 conferințe în țară și în străinătate și a participat la o serie de emisiuni de radio și de televiziune atât la posturi naționale cât și internaționale.

Părintele Daniel Buda este conferenţiar în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, specializat în Istoria Bisericii. Din 2005 este doctor în teologie. A ocupat mai multe funcţii în cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor: consultant ştiinţific, secretar executiv, membru al Secretariatului permanent al Comisiei pentru Credinţă şi Constituţie şi coordonator al Departamentului de relaţii bisericeşti şi ecumenice.