Târgu-Mureş unitate suport medical preşedinte
DIN TRANSILVANIA

VIDEO. Klaus Iohannis la Târgu-Mureş: Mare, mare grijă, vă rog, dragi români, epidemia nu se arată a fi în retragere

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut sâmbătă, 9 mai a.c., o declaraţie de presă, la finalul vizitei la Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureş.

Preşedintele s-a arătat foarte mulţumit de faptul că s-a realizat o unitate externă medicală prin colaborarea mai multor autorităţi – un exemplu foarte bun de colaborare şi în plan local, şi cu autorităţile centrale.

Sala polivalentă transformată în unitate suport va deveni funcţională în câteva zile.

“De menţionat – din păcate, aici, la Târgu Mureş, au fost relativ multe cazuri de COVID-19 şi mi-a plăcut că au fost prevăzători şi au instalat, toţi cei implicaţi – Consiliul Judeţean, Prefectura, universitatea, Ministerul Sănătăţii, spitalul care va deservi unitatea – în timp util această extensie, pentru a fi pregătiţi.

Avem şi astăzi – probabil aţi văzut datele – peste 300, 320 de cazuri noi, şi vreau să atrag atenţia asupra unui lucru pe care l-am constatat.

Peste o săptămână expiră starea de urgenţă.

Din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat!

Epidemia este între noi.

Trebuie să avem foarte mare grijă ca atunci când putem să ne mişcăm un pic mai liber să nu avem o explozie de infecţii noi.

Sunt reguli simple: trebuie să păstrăm distanţa, trebuie să purtăm mască, trebuie să ne spălăm foarte des pe mâini, trebuie să avem grijă mai multă fiecare de noi şi de cei cu care relaţionăm.

Deci, încă o dată – 15 mai este doar un termen administrativ, când se termină starea de urgenţă, dar, din păcate, epidemia nu se arată a fi în retragere.

Mare, mare grijă, vă rog, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat în ultimele două luni cu mari sacrificii!

Şi ştiu că fiecare dintre voi a avut de îndurat lucruri complicate în această stare de urgenţă”, a menţionat preşedintele.