ACTUALITATE

Robert Sighiartău: Perioada în care țara a fost condusă de rege a fost a una a transformărilor și a modernizării statului român

Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a transmis prin intermediul paginii sale de socializare, un mesaj cu ocazia Zilei Regalității.

“Ziua de 10 mai a fost una de sărbătoare pentru români până în 1947, când puterea comunistă s-a instalat la conducerea țării.

Este perioada în care 10 Mai intră în conştiinţa românilor drept Ziua Naţională și marca urcarea pe tron a Regelui de la 1866. Totodată, tot pe 10 Mai, în anul 1877, parlamentarii merg cu toţii la Palatul Regal, iar domnitorul Carol răspunde proclamaţiei de independență.

Este o zi simbolică, care, încă din 1990 merita să fie una de bucurie pentru toți românii.

Astăzi este sărbătoare națională în mod oficial.

Perioada în care țara a fost condusă de rege a fost a una a transformărilor și a modernizării statului român.
S-a obținut independența statului, s-a adoptat prima Constituție a țării și România a intrat pe calea europenizării.

Aprecierea față de Casa Regală a României vine cu atât mai mult, cu cât după 1989, familia regală nu și-a uitat țara, dimpotrivă regele Mihai a arătat că a fost un bun român.

Asumarea istoriei este obligatorie pentru o reconciliere a noastră cu noi înșine și pentru a clădi o societate deschisă nouă tuturor.”, a scris Robert Sighiartău pe Facebook.