ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, OPINII

Robert Sighiartău: ,,Să nu uităm ! Să nu-i uităm !”

În 20 decembrie 1989, la Timișoara s-a întâmplat un adevărat miracol prin solidaritatea și curajul de care au dat dovadă zeci de mii de oameni simpli.

Timișoara trăise sub teroarea represiunii patru zile și patru nopți, începând cu după-amiaza de 16 decembrie. Pe 19 decembrie, totul părea pierdut. Forțele represiunii dădeau impresia că sunt stăpâne pe situație. Timișoara era un oraș izolat și terorizat.

Exact în acele ceasuri sumbre s-a întâmplat un eveniment extraordinar. Un miracol. Mii și mii de muncitori au ieșit din incinta fabricilor unde activiști și securiști încercaseră să-i blocheze. Au pornit-o pe bulevardele orașului. Li s-au alăturat alte zeci de mii de timișoreni. Oameni înlăcrimați îi aplaudau din balcoane.

A fost o uriașă descătușare a libertății. O mare de oameni, care și-au luat soarta în propriile mâini, a ocupat Piața Operei. Timișoara a devenit oraș liber.

În acele momente solare, de regăsire a libertății, s-a întâmplat și regăsirea credinței, reafirmarea ei. Oamenii au îngenunchiat si au rostit ,,Tatăl nostru”. L-au readus pe Dumnezeu în inima cetății, acolo unde comuniștii au încercat să-l interzică.

Dorința libertății, puterea data de speranță și credința în Dumnezeu sunt mai puternice decât orice regim care se crede etern și stăpân absolut peste propriul popor.

Să nu uităm ! Să nu-i uităm !

Robert Sighiartău,

deputat PNL de Bistrița-Năsăud.