ACTUALITATE

Un incendiu grav a avut loc la Spitalul Matei Balș

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la Institutul Național Matei Balș. Incendiul a provocat moartea a patru persoane. Alți 102 de pacienți internați au fost evacuați rapid și sunt evaluați de medici în acest moment.

La dispoziția rudelor au fost puse două numere de telefon pentru a afla informații despre bolnavii internați: 021.2069398 si 021.2648515.

A fost demarată o anchetă. Incendiul a avut loc într-o clădire veche, dar care fusese recent renovată și trebuia să aibă toate avizele de securitate. Institutul Matei Balș a avut un management stabil în ultimii ani și nu a dus lipsă de finanțare.

Ministrul Vlad Voiculescu a cerut să primească urgent rezultatele controalelor de anul trecut, cerute după incendiul de la Piatra Neamț.
Șirul de tragedii din spitalele românești, locurile în care pacienții ar trebui să se simtă în siguranță, trebuie oprit. Infrastructura sanitară din România este rezultatul lipsei de finanțare și de profesioniști la conducerea spitalelor.
Vlad Voiculescu: „În ultimii ani, în România s-au construit mall-uri, dar nu și spitale. Acest lucru trebuie să se schimbe. E nevoie de investiții și de la nivelul Ministerului Sănătății să putem controla aceste investiții”.