ACTUALITATE

7 aprilie 2019-Ziua Mondială a Sănătăţii

În acest an, tema campaniei este axată pe acoperirea universală cu servicii de sănătate preventive.

Creşterea capacităţii de screening pentru depistarea bolilor cu impact asupra sănătăţii publice reprezintă şi unul dintre obiectivele importante.

Ministerul Sănătăţii implementează anul acesta 7 programe de screening demarate în 2018, în cadrul unui proiect care beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă, în valoare de 193 de milioane de euro, care vor fi utilizate pentru consolidarea programului naţional de screening şi a capacităţii tehnice a sistemului de sănătate de a furniza servicii medicale preventive.

De asemenea, vor continua campaniile de informare a populaţiei şi vaccinare împreună cu partenerii noştri internaţionali UNICEF şi OMS.

Anul trecut au crescut veniturile pentru cabinetele medicilor de familie şi anul acesta există în discuţie un grant cu Banca Mondială axat în mare parte pe medicina de familie şi medicina comunitară.

Ministerul Sănătăţii vizează şi anul acesta proiecte care să ducă la creşterea gradului de cunoaştere şi conştientizarea populaţiei privind accesarea serviciilor de prevenţie, precum şi a gradului de responsabilitate a personalului medical implicat în acordarea serviciilor de acest gen.

Mai mult, principalul obiectiv urmărit de ţara noastră în domeniul sănătăţii, pe Mandatul Preşedinţiei Consiliului UE, îl reprezintă garantarea accesului la sănătate pentru toţi cetăţenii europeni.

Programul Preşedinţiei române în domeniul sănătăţii cuprinde o serie de teme prioritare care vizează: rezistenţa anti – microbiană, vaccinarea, accesul pacienţilor la medicamente, mobilitatea pacienţilor în UE şi sănătatea digitală (e-Health).

Toate temele propuse de către România pe domeniul sănătăţii sunt subiecte de actualitate şi vor avea ca rezultat îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi a asistenţei medicale pentru pacienţii europeni, dar şi a prevenţiei.

La mulţi ani tuturor!

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Predominant senin
Predominant senin
5°C
Vânt: 0 km/h E