7 organizații din 6 state membre într-un proiect ERASMUS la CCI Bistrița-Năsăud

Dupa 24 de luni de activitate continua proiectul:„Instrumente digitale de formare în economia circulară pentru inovare în antreprenoriatul ecologic – ENG@GE’’finanțat din programul ERASMUS+, parteneriate strategice, a ajuns la final.

Scopul parteneriatului a fost de a contribui  la îmbunătățirea nivelului,în Europa, prin furnizarea de cunoștințe și concepte in domeniul economiei circulare.

Din analiza de nevoi realizată la debutul implementării proiectului s-a desprins cu claritate nevoia de formare în economia circulară iar prin proiectul implementat  s-a  dezvoltat un pachet de instrumente moderne care este pus la dispozitia  cadrelor didactice,trainerilor, tutorilor, mentorilor VET care doresc să introducă acest concept în propriul program de formare sau să creeze un program de formare cu un grad ridicat  de noutate și inovativitate.Pilotare amaterialelor de formare a avut loc in Bistrita si 15 profesori din judet au avut oportunitatea de a se pregati peperioada unei saptamani. Urmare evaluarilor  primite am finalizat pachetul de instrumente care se este disponibil tuturor grupurilor tinta, si nu numai, la adresahttp://www.engage-ce.eu/toolbox-main/. Noile cursuri introduc si notiuni de realitate augumentata care pot reprezenta o atractie pentru cursanti si un nou mod de a invata. Impactul acestui proiect se materializeaza, cel putin in Romania, prin introducerea in portofoliul de cursuri a unui nou program, Formerea formatorilor VET in economie circulara, deschis cadrelor didactice VET si incurajarea liceelor de a derula programe in baza curriculum la dispozitia comunitatii introducand astfel elemente de economie circulara in scoli.

Parteneriatul proiectului a fost  format din 7 organizații din 6 state membre :  Camera de Comerț și Industrie și Industrie Bistrița-Năsăud, Prof.Dr. Asen Zlatarov University din Varna, Bulgaria; MACDAC Engineering Consultancy Burou LTD – MECB, Malta; Universitatea Politehnică din București; Lawton School, Gijon, Spania; Drosostalida, Atena, Grecia; The Glasgow Caledonian University, Glasgow, Marea Britanie.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.