DIN TRANSILVANIA

80 de olimpici, admiși la Facultatea de Matematică-Informatică de la Cluj

Peste 80 de candidați au fost admiși cu media 10 la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca în cadrul sesiunii de admitere organizate în iulie.

Dintre aceștia, 35 au fost admiși fără concurs, ca urmare a premiilor şi a menţiunilor obținute la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor școlare la care au participat, 14 fiind admiși cu media 10 în urma notelor obținute la Concursul Mate-Info organizat de UBB în primăvara acestui an.

Alți 47 de candidați au obținut media 10 în urma aplicării opțiunii de participare la faza națională a olimpiadelor cuplată cu obținerea notei 10 la proba de matematică sau Informatică a examenului de bacalaureat. Unul dintre candidaţii la examenul de admitere a obţinut nota 10 la proba scrisă la matematică, iar media de admitere obţinută în urma cuplării cu nota de la examenul de bacalaureat a fost 9,95.

sursa: Ziua de Cluj

 

 

 

19.000 de candidați şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licență și master la zi și la distanță la UBB. Următoarea sesiune de admitere la UBB va începe în data de 11 septembrie.