DIN TRANSILVANIA

80 de persoane din Bistriţa primesc un prânz pe zi prin Cantina socială Sfânta Muceniţă Filofteia

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Filiala Bistriţa-Năsăud, prin Cantina socială Sfânta Muceniţă Filofteia din municipiul Bistriţa, oferă zilnic, de luni până vineri masa de prânz unui număr de peste 80 de persoane, iar în ajunul marilor sărbători de peste an oferă ajutoare consistente familiilor nevoiaşe din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Şi acum, în preajma marelui Praznic al Naşterii Domnului, am venit în sprijinul celor nevoiaşi pentru ca şi ei să simtă binecuvântarea şi milostivirea Pruncului născut în ieslea Betleemului.

Astfel, la Cantina socială Sfânta Filofteia, din Piaţa Unirii nr. 9, s-au oferit pachete cu alimente de bază şi produse tradiţionale pentru perioada Crăciunului, produse medicale, de igienă, haine, dulciuri şi jucării pentru cei mici.

S-au oferit pachete unui număr de peste 180 de familii aflate în evidenţele noastre, pachetele cântărind între 30 şi 40 de kilograme, în funcţie de numărul de membri din fiecare familie, cu un total de peste 700 de persoane şi 6300 de kilograme de alimente, astfel încât nimeni nu a plecat şi nu va pleca neluat în seamă de la noi.

Produsele oferite sunt din colectele organizate de Preacucernicii Preoţi din Protopopiatele Bistriţa, Beclean şi Năsăud şi din donaţiile bunilor noştri creştini din municipiu, care sprijină permanent activitatea noastră.

Un rol important în colectarea ajutoarelor îl are şi postul Radiorenaşterea care rulează zilnic un spot publicitar care îndeamnă la faptele milei trupeşti prin asociaţia noastră.

De aceste daruri s-au bucurat şi 35 de familii cu deficienţe de auz din municipiul Bistriţa (ANSRBN), aflaţi în grija părintelui Cătălin Mileşan.

De asemenea, împreună cu părintele Ionuţ Vlaşin, preot misionar la Penitenciarul din Bistriţa, am încercat, să aducem bucurie şi mângâiere persoanelor private de libertate care nu au de la cine primi vizite în această perioadă, oferind 50 de pachete cu alimente tradiţionale, produse de igienă şi îmbrăcăminte.

Persoanelor aflate în grija noastră la cele 3 Centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice şi cu nevoi speciale de la Cuşma, Maieru şi Tîrlişua, li s-a oferit toată asistenţa spirituală specifică acestei perioade, bucurându-se, de asemenea, de zeci de cete de colindători care aduc alinare şi bucurie în sufletele lor. În zilele de praznic, se vor organiza mese festive cu caracter tradiţional, astfel încât toţi să simtă cât mai mult atmosfera creştină şi familială specifică Sfintelor Sărbători.

Nu au fost uitaţi nici cei încercaţi de boală pe care îi avem în grijă prin Serviciul de îngrijiri medicale la domiciliu, Serviciul de ambulanţă şi Serviciul de transport dializă, ajungând şi la ei cu pachete consistente prin care am dorit să-i conştientizăm că nu sunt singuri în neputinţe, ci cu Dumnezeu care le poartă de grijă şi acum de sărbători.

Mulţumim tuturor celor care au contribuit la mângâierea şi bucuria oferită acelora care nu au să pună ceva sau destul pe masa de Crăciun, şi Îl rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos, născut în ieslea Betleemului, să le răsplătească tuturor dragostea şi dărnicia, pentru “aceşti fraţi prea mici” ai Lui cu darurile Sale cele bogate – Întru mulţi şi binecuvântaţi ani, alături de cei dragi!

Pr. dr. Ioan Marius Pintican / Filantropia Ortodoxă Bistriţa-Năsăud
Preşedinte Asociaţia “Filantropia Ortodoxă” Filiala Bistriţa-Năsăud