ACTUALITATE, ULTIMA ORĂ

A fost lansat „Atlasul statistico-descriptiv al localităţilor judeţului Bistriţa-Năsăud”

A fost lansat „Atlasul statistico-descriptiv al localităţilor judeţului Bistriţa-Năsăud”, lucrare coordonată de Luca Mircea Chira, directorul Direcţiei Regionale de Statistică a județului. O carte ale cărei file vorbesc despre trecutul și evoluția județului, cifre care fac o radiografie a dezvoltării noastre, o lucrare prin care se aduce un omagiu generației care a înfăptuit Marea Unire.

Așa cum spunea și Dionisie Marțian, „Statistica este nu numai un ajutor al administrației, ci totodată un monument național”. Astfel, asemenea celorlalți participanți, prefectul a menționat că această carte trebuie să ajungă în mâinile tuturor bistrițenilor, indiferent de vârstă, fiind un instrument de studiu atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, o carte de microistorie, care ne ajută să ne păstrăm identitatea.

Evenimentul s-a încheiat printr-un concert deosebit al corului Appassionata, dl. Mircea Chira demonstrând că pasiunea pentru cifre se îmbină în mod armonios cu muzica.
_____
La acest eveniment au participat: Prof. univ. dr. Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, fostul preşedinte Gheorghe Marinescu, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, prof.dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, subprefectul Ciprian Ceclan Oprea și mulți oameni care au apreciat munca depusă, precum și necesitatea apariției acestui document deosebit de valoros.

Fotografia postată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

VREMEA

Roubaix Nord-Pas-De-Calais France
Parţial noros
Parţial noros
5°C
Vânt: 22 km/h N