DIN TRANSILVANIA

A fost semnat contractul de proiectare pentru centurile metropolitane ale Oradiei

Licitația s-a finalizat și astăzi am semnat contractul de execuție pentru realizarea PT-urilor cu firma SC ADURO IMPEX SRL.
Proiectele tehnice vor fi finalizate în termen de 6 luni și le vom depune pentru finanțare prin Programul Operațional Regional la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. La sfârșitul acestui an se va organiza licitațiile pentru selectarea constructorilor, iar la primăvară foarte probabil că vor începe lucrările, menționează Ilie Bolojan.
”Pentru îmbunătățirea fluenței circulației în Zona Metropolitană a Municipiului Oradea, unde avem, de exemplu, un trafic de peste 20 de mii de mașini în 24 de ore din direcția Cluj, am pregătit realizarea unor proiecte de centuri care vor ocoli comunele Oșorhei, Nojorid, Sântandrei, Sânmartin și Biharia.
Primele trei centuri (Oșorhei – 5,8 km, Nojorid – 8,4 km și Sântandrei – 5 km) au fost clasificate la sfârșitul anului trecut ca drumuri județene, au fost preluate de Consiliul Județean Bihor și am demarat organizarea licitației pentru selectarea unei firme care să realizeze proiectele tehnice pentru aceste drumuri noi.
Din 2024 se va circula pe aceste trei centuri. În zilele următoare, firma SC ADURO IMPEX SRL își va constitui garanția de bună execuție, iar de săptămâna viitoare vor începe efectiv lucrările de proiectare. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Asistență Tehnică”.
Între timp, lucrăm și la realizarea centurilor Sânmartin și Biharia.
Noua rețea de drumuri metropolitane care va fi construită în următorii ani va face ca cei care navetează din și spre Oradea să câștige în fiecare zi minutele pierdute în trafic pentru a petrece timp cu familiile lor. Ambuteiajele care se creează astăzi la ieșirea din Oradea spre Oșorhei în orele după-amiezii nu vor mai exista.