LIFESTYLE

A început faimosul Carnaval de la Veneția. (Foto și Video)

Carnavalul de la Veneția, a debutat anul acesta, pe 16 februarie se va încheia pe 5 martie. În fiecare an se strâng milioane de turiști care doresc să trăiască experiența festivalului în cunoscutul oraș italian. Carnavalul de la Veneția este cunoscut mai ales pentru măștile sale celebre și costumațiile specifice.

Anul acesta, Luna a fost personajul principal iar tema s-a numit “Daţi vina pe Lună”.

Turiştii sunt îndemnaţi să viziteze Veneţia, iar organizatorii păstrează pentru mijlocul și finalul perioadei cele mai tari evenimente. Și în acest an sunt la la mare căutare măștile clasice, dar și altele inedite.

Despre Carnavalul Venețian se spune că a început de la o victorie a Republicii Venețiene împotriva Patriarhului din Aquileia, din anul 1162. În onoarea acestei victorii, oamenii au început să danseze și să se adune în Piața San Marco. În secolul al XV-lea, carnavalul baroc a fost o modalitate de a salva imaginea de prestigiu a Veneției în lume.

Sub domnia lui Francisc al II-lea al Sfântului Imperiu Roman și mai târziu al Imperiului Austriei, festivalul a fost interzis în întregime în 1797, iar utilizarea măștilor a fost strict interzisă. A reapărut treptat în secolul al XIX-lea, dar numai pentru perioade scurte și mai ales pentru sărbători private, unde a devenit o ocazie pentru creațiile artistice.

După o lungă pauză, carnavalul a revenit în 1979. Guvernul italian a decis să readucă istoria și cultura din Veneția, aproximativ 3 milioane de vizitatori vin la în fiecare an pentru carnaval.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, în aer liber şi apă

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

resMAR_1243

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, în aer liber şi apă