ACTUALITATE

A început votul în diaspora

Peste 50 000 de persoane au votat, la urne, până în prezent, în diaspora, iar aproximativ 25.200 au votat prin corespondenţă, potrivit portalului Biroului Electoral Central.

Primele secţii de votare au fost deschise în Noua Zeelandă, Australia şi Coreea de Sud.

În Italia secţiile au fost deschise la ora 12, primii care au votat au fost secretarul general al PNL, Robert Sighiartău şi europarlamentarul Rareş Bogdan.

Aanul acesta românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a vota la urne, în 835 de secţii, programul fiind următorul: vineri între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.

Pot vota la alegerile prezidenţiale cetăţenii români care au vârsta de cel puţin 18 ani, dacă această vârstă a fost împlinită până în ziua alegerilor inclusiv; nu au fost puşi sub interdicţie sau nu li s-a interzis exercitarea dreptului de vot, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă.

“Am votat la Roma pentru o Românie normală cu Klaus Iohannis președinte. O Românie în care compatrioții noștri din diaspora revin acasă!

Împreună cu colegul meu, Rareș Bogdan, am votat în momentul deschiderii secțiilor de vot, în primul tur al prezidențialelor. La Roma!

Am facut-o din solidaritate cu românii din Roma, din Italia și din întreaga diasporă. Am facut-o cu dorința de a avea o Românie în care frații și surorile noastre din diaspora să revină. O Românie bună cu toate fiicele și fiii ei. O Românie în care copiii celor plecați și ai celor rămași să aibă, împreună, viitor”, a menționat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, la ieșirea din secția de vot.