ACTUALITATE, LIFESTYLE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

A murit cântăreața Maria Mendiola, care a cântat celebrul șlagăr disco „Yes Sir, I Can Boogie” VIDEO

María Mendiola, membră a fostului duo spaniol Baccara, care a cântat celebrul șlagăr „Yes Sir, I Can Boogie”, a murit la vârsta de 69 de ani, anunță BBC.

Cântăreața, una dintre cele două membre ale fostului duo Baccara, a încetat din viață sâmbătă dimineață la Madrid, înconjurată de familie.

„Draga mea Maria, o artistă minunată, dar, înainte de toate, prietana mea, ne-a părăsit astăzi”, a scris colega ei de grup, Cristina Sevilla, pe Instagram, anunțând vestea.

Maria Mendiola a format trupa Baccara cu o altă cântăreață, Mayte Mateos, în 1977, când ambele erau dansatoare de flamenco, care dansau pentru turiști pe insula Fuerteventura din arhipelagul Insulele Canare.

Cele două au fost remarcate de directorul unei case de discuri și au semnat un contract cu RCA Records din Marea Britanie, care le-a oferit piesa „Yes Sir, I Can Boogie” ca prim single.

Au avut un succes imens cu melodia și au vândut peste 16 milioane de còpii, mai mult decât orice alt grup feminin.

După ce „Yes Sir, I Can Boogie” a ajuns în fruntea topurilor în 1977, albumul de debut al celor două a devenit un succes imediat, iar al doilea lor single, „Sorry I’m a Lady”, le-a dus în Top 10 și în 1978.