Featured, ACTUALITATE, POLITICĂ, ECONOMIE

A patra noapte de violențe în Franța. Mașini incendiate la Marsilia și Lyon. Vehicule blindate mobilizate la Nanterre, unde a fost ucis adolescentul care nu a oprit la somația poliției

Distribuire articol:

Noi scene de violenţă în Franţa, în cea de-a patra noapte în care au fost vandalizate magazine şi s-au înregistrat ciocniri cu forţele de ordine. Vă avertizăm, sunt imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional! Scene tensionate s-au produs la Marsilia şi Lyon. Au fost incendiate maşini și coşuri de gunoi, s-au spart şi jefuit magazine. Ministerul de Interne a anunţat că aproape 1.400 de persoane au fost interpelate și zeci de polițiști au fost răniţi în timpul intervenţiilor.

Tensiunile au escaladat la Marsilia, în ciuda măsurilor decise de autoritățile locale. Au fost interzise orice fel de adunări, iar de la Paris au fost trimise mai multe echipaje de polițiști și jandarmi.

Au fost sparte și jefuite magazine, s-au incendiat mașini și mobilier urban.

Aproape 100 de persoane au fost interpelate, iar 31 de polițiști au fost răniți.

Scene asemănătoare s-au repetat la Lyon și în orașe din estul, sudul și vestul Frantei.

Gerard Darmanin, ministrul francez de Interne: „Deci, vom opri această mizerie, vom respecta procesul judiciar, vom învăţa lecţiile politice, sociale, legale, poate după, dar ceea ce vreau să vă spun astăzi este că nu există nimic mai transparent în acest caz decât guvernul preşedintelui.”

În câteva dintre suburbiile pariziene s-au spart centre comerciale și s-au distrus mai multe bunuri.

Se mențin măsurile de oprire a circulației autobuzelor și tramvaielor de la orele 21.00, restricții de circulație pe timpul nopții în unele localități și interzicerea vânzării și folosii artificiilor și a unor produse care ar putea fi folosite ca materiale inflamabile.


Distribuire articol: